Zainspirowana przepisem Marzenki z Zacisza Kuchennego
zapraszam Was na pyszny mus kakaowo-pomarańczowy z nutką amaretto w tle.
Ten pyszny deser zrobiony jest na bazie kaszy jaglanej {na którą mam ostatnio fazę ;)},
a którą nikt z domowników nie rozpoznał i nie wysmakował.
Zapraszam!!!
SKŁADNIKI:
100 g ugotowanej kaszy jaglanej,
1 dojrzały banan,
2 łyżki kakao,
100 ml soku z pomarańczy,
2 łyżki cukru trzcinowego,
50 ml likieru amaretto
skórka z pomarańczy,
SPOSÓB WYKONANIA:
Zmiksować blenderem ugotowaną kaszę jaglaną z bananem.
Dodać kakao, cukier i sok z pomarańczy i likier amaretto.
Przełożyć do szklanego naczynia udekorowanego zmielonymi migdałami.
Całość udekorować skórką pomarańczową i schłodzić w lodówce.
Smacznego!
Bardzo fajny deser.
OdpowiedzUsuńPrzecudnie podany:)
OdpowiedzUsuń