sobota, 5 marca 2016

Mus kakaowo-pomarańczowy z kaszą jaglaną

 
Zainspirowana przepisem Marzenki z Zacisza Kuchennego
zapraszam Was na pyszny mus kakaowo-pomarańczowy z nutką amaretto w tle.
Ten pyszny deser zrobiony jest na bazie kaszy jaglanej {na którą mam ostatnio fazę ;)},
a którą nikt z domowników nie rozpoznał  i nie wysmakował.
 
Zapraszam!!!
 
 
 
 
SKŁADNIKI:
 
100 g ugotowanej kaszy jaglanej,
1 dojrzały banan,
2 łyżki kakao,
100 ml soku z pomarańczy,
2 łyżki cukru trzcinowego,
50 ml likieru amaretto
skórka z pomarańczy,
 
SPOSÓB WYKONANIA:
 
Zmiksować blenderem ugotowaną kaszę jaglaną z bananem.
Dodać kakao, cukier i sok z pomarańczy i likier amaretto.
 Przełożyć do szklanego naczynia udekorowanego zmielonymi migdałami.
Całość udekorować skórką pomarańczową i schłodzić w lodówce.


Smacznego!

 

 



2 komentarze: