sobota, 30 stycznia 2016

Brownies&Maliny&Muffins


 Tym razem polecam super połączenie
malin z czekoladą....mmm
nie dość, że pięknie do siebie pasują wizualnie,
to jeszcze połączenie ich 
 to prawdziwa finezja smaku ;) ;)
Koniecznie wypróbujcie ten przepis na wilgotne, aromatyczne,
 przypominające brownies ciasto, które najlepiej smakuje
ciepłe z kleksem kremówki lub kulką ulubionych lodów.
 
Zapraszam!!!
 

 
SKŁADNIKI:
 
przepis na ok. 15- 16 sztuk
 
100 g gorzkiej czekolady
100 g mlecznej czekolady
200 g masła
4 jajka
250 g cukru brązowego
200 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
ok. 200 g malin
 

 


SPOSÓB WYKONANIA:
 
Masło i czekolady umieszczamy w rondelku i podgrzewamy do
 całkowitego rozpuszczenia się.

Jeszcze ciepłą czekoladę umieszczamy w misie miksera
i dodajemy mąkę
 z proszkiem do pieczenia, cukier i jaja.
Całość miksujemy na gładką masę.
Na sam koniec dodajemy maliny
i całość delikatnie mieszamy za pomocą łyżki.

Czekoladowe ciasto wlewamy do papilotek, foremek (do 3/4 ich wysokości).
Muffinki wkładamy do nagrzanego piekarnika 180°C i pieczemy

 przez około 25 minut.




Serwujemy ciepłe (moim zdaniem - naaajlepsze) lub wystudzone,
 ale jedne i drugie super smakują

 z kleksami gorzkiej czekolady,
 rozetką kremówki i świeżymi,
 pachnącymi malinami.
 
Smacznego :) :)
  




 



 

1 komentarz:

Makowo-serowe babeczki w świątecznej wersji

  Zainspirowana przepisem NAJSŁODSZEJ BLOGERKI - Doroty Świątkowskiej  postanowiłam  upiec te  efektowne i pyszne babeczki.  Oczywiście nie ...